deennl

What is there to do

Skiën, langlaufen, rodelen, sleëen, schitterende wandelroutes door eindeloze bossen, jagen, nordic walking, panoramabrug, motorrijden op heerlijke bergroutes, kletterwald, mountainbiken, winkelen, wellness, Atta höhle: een grot met stalagtieten en stalagmieten, het hoogste punt in Sauerland: de Kahler Asten, Nordenau: grot met geneeskrachtig water, fort fun; attractiepark voor kinderen, wildpark Willingen, de skischans beklimmen, terrassen, après ski, dansen, bowlen, golfen en diverse dagtochten.


Dagtochten

Zeilcursussen volgen of een rondvaart op de Edersee of bezoek het slot van de aan het Oranje Koningshuis gelieerde familie Von Waldeck Pyrmont hoog boven de Edersee (Afstand 55 min.). Bezoek de prachtig oude binnenstad van Marburg (Afstand 55 min.) met pittoreske straatjes en prachtige historische huizen. De oude binnenstad van Münster en dan met name de schitterend gerestaureerde Prinzipalmarkt is een bezienswaardigheid die iedereen die van historische steden houdt zal bevallen (Afstand 95 min.). De stad Kassel ligt op slechts anderhalf uur rijden van Winterberg. Het prachtig aangelegde park Wilhelmshoehe, met aangelegde watervallen, de aangelegde ruïne en paleis zijn een bezienswaardigheid (90 min.). Cochem aan de Moezel is prachtig met zijn oude burcht en pittoreske straatjes (Afstand 180 min.). En dan hebben we het nog niet eens over de diverse mogelijkheden om hier te genieten van de ter plaatse verbouwde wijn. De stad Weimar waar u in de voetsporen van Goethe kunt treden (Afstand 180 min.).

Eten

Er zijn diverse mogelijkheden om lekker te eten. Grieks Restaurant Athen, Italiaans Restaurant Colloseum, Gut bürgerliche Duitse keuken: Leise & Hexenhaus, Vijf-gangenmenu met bijpassende wijnen: Deimann & Astenblick, Pasta: Nudelhaus, Gebak: Het Altstadtkaffee in de Haupstrasse.